Apolitični

Pogledajte kako Teslin autopilot pada na testu i kosi “pješake” na cesti

Na Twitteru se pojavila snimka testa sustava automatskog kočenja Teslina Modela 3 koju su napravili Kinezi i u njoj je Tesla spektakularno zakazala. Naime, sustav uopće nije registrirao “pješaka” pa shodno tome nije ni zakočio.

Teslini automobili imaju najnapredniji sustav autonomne vožnje, a istovremeno je to i jedan od najkontroverznijih sustava u automobilskoj industriji danas. Tome u prilog ide i najnoviji video objavljen na Twitteru, u kojem Kinezi testiraju taj sustav na umjetnim pješacima.

Postavke su jednostavne, Teslina “trica” kreće se ravno pri manjoj brzini, a umjetni pješak postavljen na klizni mehanizam u ključnom trenutku izlazi pred automobil, koji bi barem u teoriji, trebao uočiti i prepoznati opasnost na cesti i zaustaviti se.

No u testu koji je prikazan na videu Tesla se ne zaustavlja, a nesretni “pješak” u naletu ostaje bez nogu i još pokojeg dijela anatomije. Automobil u konačnici zaustavlja sam vozač.


Foto: Twitter

Međutim, to nije jedini video te vrste koji dolazi iz Kine, i u drugom je testu Tesla jednako učinkovito pokosila pješaka.

Zapravo, Kinezi tvrde da su Teslina vozila na testiranju automatskog sustava kočenja ostvarila najgore rezultate.

Cijeli članak i video možete pronaći na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay