Apolitični

Pogledajte izložbu „Hrvatska iz zraka”

Zanimljivosti i kulturnog sadržaja s otoka Marka Pola nikad dosta. Ovih dana je u Korčuli otvorena izložba zanimljivog naziva „Hrvatska iz zraka”.
Drugu godinu za redom, grad Korčula je domaćin izložbe fotografija „Hrvatska iz zraka”, autora putopisnog fotografa Davora Rostuhara. Za razliku od prošle godine, gdje je izložba bila postavljena na Trgu pomirenja, ove godine je Put Sv. Nikole obogaćen prekrasnim fotografijama Hrvatske iz zraka.


„Hrvatska iz zraka”

Fotografije su snimljene u sklopu aktivnosti Kluba za ekspedicionizam i kulturu, a organizirano je i niz ekspedicija s ciljem istraživanja i upoznavanja Hrvatske. Vrijednost fotografija prepoznao je i ugledni časopis National Geographic koje objavio fotografije u hrvatskom izdanju. Fotografije su rezultat sedmogodišnjeg istraživanja Hrvatske iz zračne perspektive te prikazuju poznate hrvatske prirodne i kulturne atrakcije na dosad neviđen način, ali otkrivaju i neke posve nove vrijednosti – istaknuo je Rostuhar, koji je 2007. počeo snimati Hrvatsku iz zraka. Davor je snimao po godinu dana po jednu regiju ili područje, za neke motive se letjelo više puta zbog meteoroloških uvjeta snimanja.

Zanimljivu izložbu možete pogledati do kraja ovog tjedna i stoga požurite do Korčule!