Apolitični

Pogledajte Djevojku koja nestaje u Makarskoj

U dvorani Glazbene škole Makarska u nedjelju 17. travnja, s početkom u 20 sati, gostuje predstava „Djevojka koja nestaje” u kojoj igraju mlada splitska glumica Ivana Gudelj i Duško Modrinić.
Ova predstava je prvo djelo Teatra Susret iz Osijeka. Osim redatelja Raponje, u nastajanju ove komedije sudjelovali su autorica teksta Kordelija Paladin, dramaturginja Tatjana Šuput, za scenu i kostime zadužena je bila Jasmina Pacek, a glazbu je skladao Neno Ninčević.
Riječ je o humorističnoj drami u kojoj glavni glumci igraju različite uloge, majke, oca, djeda, psihijatra, profesora, prolaznika i terapeutkinje i dočaravaju različite, neobične i složene odnose. U središtu predstave je Elizabeta, neobično i svojeglavo mlado žensko biće, prilično naopaka i na svoju ruku.


Ne odaziva se na svoje pravo ime, nego samo na nadimak Zabecida, što ga je sama sebi nadjenula. Odmalena živi u nekom svom svijetu, želi sačuvati svoju posebnost, različitost i autentične poglede na životne okolnosti. Ona ima stavove koji se ni u što ne uklapaju i nikome nisu bliski, pa je svi nastoje ispraviti i „poslagati joj daske u glavi”.
A kako je predstava do sada polučila vrlo dobre rezultate posjećenosti u drugima krajevima Lijepe Naše, s pravom se nadati kako će Makarani napuniti do kraja glazbenu školu i još jednom pokazati da u gradu podno Biokova stoluje kulturna publika koja ovakvu vrstu umjetnosti rado prihvaća.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: makarska.hr