Apolitični

„Pogled s druge strane” – izložba u Muzeju grada Trogira

Jug, Mediteran, čarolija dalmatinskih gradova i otoka – sve ovo možete doživjeti na poseban način ako posjetite izložbu Miljenka Bengeza „Pogled s druge strane”. Radi se o izložbi punoj boja, života, buđenja i hedonističkog pulsiranja koja će se otvoriti u atriju Muzeja grada Trogira u srijedu – 15. srpnja 2015. godine u 20:00 sati.

Za slikara kritičari tvrde kako je trenutno jedini koji se najsloženije sustavno bavi perspektivom, no čije istraživanje i primjena poliperspektivnosti nikada nije postalo samo sebi svrhom. Igra se motivima, odnosno fragmentima i plohama boja, te kombinira vertikalne, inverzne, ptičje i kolorističke perspektive na jednom platnu, slici.
Miljenko Bengez se slikarstvom počeo baviti 80-ih godina, a prvi je put samostalno izlagao 1987. g. u Ljubljani. Zagrebački umjetnik jedan dio života boravi u inozemstvu, izučava restauriranje slika štafelajnog slikarstva, a potom odlazi u New York gdje surađuje s galerijskim autorima. Jedno vrijeme provodi i u Italiji u kojoj se i afirmira na njihovoj likovnoj sceni.
Do danas je izlagao na više od 70 samostalnih, te brojnih zajedničkih izložbi Hrvatskoj i inozemstvu, a njegove slike upotpunjuju brojne kolekcije po Europi i SAD-u.
Izložba se otvara 15. srpnja, a možete je posjetiti do kraja mjeseca i upoznati se s ovim hrvatskim i europskim umjetnikom.
Više u kategoriji: kultura
Foto: Muzej grada Trogira
D. Šabić, mag. nov.