Apolitični

Podrška za satelitsku komunikaciju stiže i na Androide?

Sljedeće godine Googleov mobilni operativni sustav mogao bi dobiti podršku za satelitsku komunikaciju, a prvi telefon koji će moći iskoristiti tu opciju navodno će biti Pixel 8.

Prošle godine mrežom su kružile glasine kako Apple za nove modele svojih telefona priprema i jedno iznenađenje – podršku za satelitsku komunikaciju. Ta opcija ipak nije predstavljena, no uoči predstavljanja nove generacije iPhonea (što će biti u srijedu, 7. rujna), ponovno je aktualna ista glasina.

No čini se kako na istoj opciji, osim Applea, radi i Google.

Te informacije dolaze od starijeg potpredsjednika Androida Hiroshija Lockheimera, koji je rekao, prenose na Tech Radaru, kako njegov tim “dizajnira za satelite”. Dodao je kako bi ta opcija trebala biti dostupna sa sljedećom verzijom Androida – dakle, s Androidom 14 čije predstavljanje očekujemo negdje u svibnju sljedeće godine.

Ako ekipa iz Googlea razvija softversku podršku za satelitsku komunikaciju, jasno je kako možemo očekivati da će mobilne kompanije, barem na svojim flagship uređajima, ugraditi i hardver potreban za povezivanje sa satelitima. Na Tech Radaru kao prvi telefon koji bi mogao imati podršku za satelitsku komunikaciju spominju Googleov Pixel 8.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay