Apolitični

Pod motom “Split je hit!” predstavljen program Adventa u Splitu

Pod motom “Split je hit” u petak je u Zagrebu predstavljen program manifestacije Advent u Splitu, koja će trajati do 16. siječnja.

Predstavljajući program splitskog Adventa, direktorica splitske Turističke zajednice Alijana Vukšić i splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović istaknule su kako Advent u Splitu iznova pokazuje snagu destinacijskog menadžmenta odnosno suradnje svih dionika.

Čak i oni koji su ponekad konkurencija sada rade zajedno i partneri su, poput splitskih ugostitelja”, istaknula je Vukšić.

Izdvojila je važan detalj potreban za splitski Advent, a to su sunčane naočale, s obzirom da se u tom gradu u prosincu očekuje većinom lijepo vrijeme.

Od brojnih sadržaja izdvojila je programe na Rivi i Pjaci, u Getu i parku Đardin, ispred Galerije umjetnina, Turističke palače i Kampusa, a posebnost je Gastro Advent kojemu su ove godine glavne teme ljekovita kamilica i maslina.

Na Rivi će biti organiziran i doček Nove godine na otvorenom.

“Tko god za adventsku destinaciju izabere Split sigurno neće pogriješiti, jer smo pripremili iznimno bogat program, otvorili nove lokacije, a veliku pažnju posvetili dječjim doživljajima”, kazala je Vukšić.

Kao i dogradonačelnica Hrgović, istaknula je da Advent u Splitu prethodi europskom rukometnom prvenstvu u Hrvatskoj u siječnju, što će sve, kako očekuju, napuniti splitske smještajne i ugostiteljske kapacitete.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Shutterstock