Apolitični

Počinju jubilarne 10. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Večeri udaraljkaša u Križevcima, popularni VUK, ove se godine održavaju u ranijem terminu od 11. do 13. rujna. Osim termina, novost je i lokacija besplatnih radionica i koncerata koji iz prostora Glazbene škole Alberta Štrige sele na otvoreno – u atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.

Subotnji program započinjemo bubnjarskom radionicom ‘Od jazza do elektronike’ pod vodstvom Janka Novoselića, a središnji događaj je večernji koncert ‘Triple Win’ udaraljkaškog tria Sudar Beat iz Samobora, nakon kojeg slijedi slavljenički afterparty uz DJ-a Barilikuma. U nedjelju ujutro na rasporedu je radionica Krešimira Oreškog pod nazivom ‘Djembe – kralj afričkih bubnjeva’, a koncertom ‘Udaraljke u kazalištu’ udaraljkaša Dominika Šabića 13. rujna zatvaramo ovogodišnji VUK.

Koncerti će se održati u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci, a radionice u dvorištu Galerije K2 u samom centru grada. U slučaju kiše koncerti sele u Koncertnu dvoranu Glazbene škole, a radionice u Udaraljkašku sobu.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay