Apolitični

Počinje Ultra Europe festival

U sinergiji boje i zvuk ovog vikenda grad Split četvrtu godinu uzastopce postaje centar svjetske elektronske glazbene scene i domaćin jednog od najvećih svjetskih festivala, Ultra Europe festivala.

Festival će se u trajanju od 14. do 20. srpnja odvijati u Splitu te na otocima Hvaru, Braču i Visu.

Poljudska ljepotica tako će tri dana služiti kao pozornica 150 različitih svjetski poznatih izvođača od kojih su neki: Carl Cox, David Guetta, Alesso, Armin van Buuren i drugi, a Split će ugostiti oko 150 tisuća posjetitelja željnih dobrih zvukova, plesa i kvalitetne zabave.

Na današnji dan, 14. srpnja, Ultra Europe festival započinje svoju glazbenu invaziju u Giraffe Palm Beach Houseu u Splitu kada će grad preplaviti elektro zvukovi, nezaboravne i originalne odjevne kombinacije brojnih posjetitelja te zagarantirano dobra zabava i provod. Sljedeća tri dana na poljudskoj pozornici izmjenjivat će se brojni izvođači, a publika će moći danonoćno uživati u zvukovima brojnih DJ-eva.

U utorak, 19. srpnja, zvukovi Ultre prebacuju se na Hvar gdje će u sklopu Amfora hotela i i Grand Beach resorta nastupati Don Diablo, Robin Schulz i Sam Feldt.

Završni party odvit će se na otoku Visu, 20. srpnja, na utvrdi Fort George, gdje će nastupati Hot since 82 i Nic Fanciulli i tako uokviriti ovogodišnji elektro-glazbeni događaj na jadranskoj obali.

Grad Split kao i cijela Splitsko-dalmatinska županija, zahvaljujući Ultra Europe festivalu, ali i posebnim prirodnim i kulturnim ljepotama već četiri godine bilježe velik broj novih turista koji dolaze ciljano zbog glazbenog festivala, ali koji i ostvaruju veliki broj noćenja u gradu i okolici.

Split i jadranski otoci tako postaju sve poznatija turistička lokacija, plijene zanimanje gostiju, a Festival Ultra Europe daje posebnu notu kulturnoj težini grada. Zbog velike novčane dobiti koju donosi ovaj festival, Split je dobio mogućnost, nakon što festival prođe, dodatno izgrađivati svoj imidž kulturnog grada poznatog u svijetu.

Cijeli program Ultra Europe festivala možete pogledati na stranici https://ultraeurope.com/, a za potpuni doživljaj pozivamo vas da i vi svojom prisutnošću uveličate ovaj glazbeni događaj jer su zabava i provod za uši i dušu zagarantirani.