Apolitični

Počinje testiranje tehnologije koja bi mogla riješiti jedan od velikih problema starijih ljudi

Usamljenost je jedan od velikih problema starije populacije. Npr. samo u Velikoj Britaniji čak oko 1,4 milijuna ljudi često je usamljeno, nemaju partnere, niti prijatelja i rodbine s kojima su često u kontaktu. Upravo u toj zemlji započinje pilot-projekt čiji je cilj saznati može li moderna tehnologija, konkretno virtualna stvarnost pomoći starijima da se osjećaju manje usamljeno i ponuditi im drukčiji oblik zabave i druženja koji bi mogao pozitivno djelovati na njihovu dobrobit.

Projekt pod nazivom “Planet Wellbeing” pokrenuli su znanstvenici sa Sheffield Hallam University u suradnji s organizacijom Age UK Sheffield te će tijekom testiranja starijim ljudima podijeliti naglavne uređaje za virtualnu stvarnost. Oni će ih moći koristiti za zabavne i društvene aktivnosti poput igranja karata, plesa itd.

Ova tehnologija, vjeruju znanstvenici, ima revolucionaran potencijal oko načina na koji može pomoći osobama u trećoj životnoj dobi, pogotovo poboljšavajući njihovu dobrobit i mentalno zdravlje.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay