Apolitični

Počinje Shift Hackathon: velika borba programera za 150.000 dolara u 24 sata

U Splitu je jutros započeo Shift Hackathon, 24-satno natjecanje talentiranih programera koji programiraju aplikaciju po želji u borbi za svoje svjetlo pod reflektorima, i naravno, velike nagrade koje očekuju pobjedničke timove.

Događaj su u Microsoft Innovation Centru u Splitu službeno otvorili Ivan Burazin, glavni organizator Codeanywhere Shift konferencije i direktor tvrtke Codeanywhere, te Domagoj Krisković iz Codeanywhere-a.
Natjecanje će trajati 24 sata bez prestanka, a nakon što se natjecatelji odmore, prezentirat će u 3 minute svoje aplikacije stručnom žiriju. Osam najboljih timova će tako biti odabrano za finale te će u sklopu programa Shift konferencije (2. i 3. lipnja) prezentirati svoju aplikaciju svim posjetiteljima i žiriju na glavnoj pozornici u HNK-u te se natjecati za primamljive nagrade ispred investitora i investicijskih fondova.
Nagradni fond iznosi preko 150.000 dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3.000 dolara, drugoplasiranom 2.000 dolara te trećeplasiranom timu 1.000 dolara u gotovini. Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2.000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1.000 dolara gotovine. IBM-ov nagradni fond se sastoji od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 150.000 dolara hosting credita, te drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakome po 12.000 dolara hosting credita! Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim s 1.000 dolara, drugo mjesto s 300 dolara te treće sa 100 dolara.


Uz bogate novčane nagrade, koje će im biti službeno uručene po završetku Shift konferencije, predstavljanju projekata i dodjeli nagrada, svjedočit će i predstavnici najpoznatijih tvrtki iz IT industrije kao što su Amazon, Shazaam, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i mnogi drugi.
Podsjetimo, Codeanywhere Shift konferencija djeluje već petu godinu uzastopce. Ove godine generalni sponzor Codeanywhere Shift konferencije je Five, partner u organizaciji Splitsko-dalmatinska županija, a konferenciju su podržali i brojni drugi sponzori i partneri.
Ako još uvijek niste osigurali svoje karte za Shift konferenciju, gdje možete poslušati vrijedna predavanja i pratiti finale ovog uzbudljivog natjecanja mladih programera, to možete učiniti još samo nekoliko dana.

Izvor i foto: Codeanywhere Shift Conference 2016