Apolitični

POČINJE DESETO IZDANJE FESTIVALA “DANI KLASIČNE GITARE”

Jubilarno deseto izdanje festivala “Dani klasične gitare” počinje u srijedu, 2. studenoga. U Hrvatskom domu Split, s početkom u 19 sati festival će otvoriti trenutno najbolji svjetski gitaristički duo kojeg čine virtuozi Aniello Desiderio iz Italije i Zoran Dukić iz Hrvatske.

„Gitara od A do Z“ naziv je programa kojim ovaj duo osvaja pozornice diljem svijeta, a sada će se po prvi put predstaviti hrvatskoj publici. Kritika je izvedbe ovog dvojca nagradila brojnim epitetima, a na koncertu će izvesti skladbe A.Piazzolle, I.Albeniza, J.Rodriga, S. Assada te skladbu “Cocktail list” britanskog skladatelja S. Gossa napisanu upravo za njih.

U četvrtak, 3. studenoga u Hrvatskom domu Split, koncert će održati mladi hrvatski virtuozi predvođeni Lovrom Peretićem. Lovro je ovogodišnji pobjednik najvažnijeg gitarističkog natjecanja na svijetu “Guitar Foundation of America”, a pobjeda na ovom natjecanju osigurala mu je veliku koncertnu turneju u Americi i Kanadi. Uz Lovru na istom koncertu će nastupiti Natan Zlodre, Silvio Bilić i Miroslav Mrass, izdanci splitske umjetničke akademije i zajedno dobitnici više od 50 nagrada i priznanja na gitarističkim natjecanjima u Hrvatskoj i diljem Europe. Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 19 sati.

Pojedinačne ulaznice za koncerte po cijeni od 80, odnosno 100 kuna, mogu se nabaviti putem sustava Adriaticket, online i na prodajnim mjestima, kao i na blagajni koncertne dvorane Hrvatski dom sat vremena prije početka svakog koncerta. Učenici, studenti, umirovljenici i nezaposleni ostvaruju pravo na 50 % popusta na pojedinačne ulaznice uz predočenje dokaza o svom statusu.
Pretplatnici Hrvatskog doma Split ostvaruju 20 % popusta na kupnju pojedinačnih ulaznica, a u ponudi je i „blok ulaznica“ za dva koncerta u Hrvatskom domu po cijeni od 150 kn.

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay