Apolitični

Počinje 32. Muzički biennale Zagreb – najvažniji festival suvremene glazbe u Hrvatskoj

Muzički biennale Zagreb od 13. do 22. travnja donosi pedesetak najraznolikijih programa, od kojih su veliku pozornost i prije otvorenja privukli prva hrvatska opera za bebe ‘Opera rosa’ te opera ‘Lennon’ o fenomenu Johna Lennona koju je skladao Ivo Josipović

Festival koji od 1961. istražuje sve aspekte suvremene glazbe i postavlja njezine trendove, u svom 32. izdanju dolazi na desetak gradskih lokacija, od HNK i Lisinskog do Močvare i Kseta, uz čak 25 novih, naručenih kompozicija.

Na dan otvorenja u “Lisinskom” će nastupiti Simfonijski orkestar HRT-a koji će izvoditi Clemensa Gadenstättera, Davorina Kempfa, Mirele Ivičević i Tristana Muraila, a u manje klasičnočm prostoru, Pogonu Jedinstvo, ansambl Zeitkratzer koji će spojiti opus klasika avangarde 20. stoljeća Ive Maleca i glazbe njemačkog sastava Kraftwerk.

Ravnateljica je najavila atraktivna gostovanja skladateljskih zvijezda, među kojima su Olga Neuwirth, Chaya Czernowin, Clemens Gadenstätter i Franck Bedrossian, dok će rezidencijalni ansambl masterclassa i festivala biti Klangforum Wien.

Cijeli članak i više o programu možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay