Apolitični

Počinje 24. Zagreb Comic Con, najveći regionalni festival stripa

Od 18. do 20. lipnja 2021. godine u Zagrebu se po 24. put okupljaju renomirani strip autori i ljubitelji stripa na 24. Međunarodnom festivalu stripa Crtani romani šou – Zagreb Comic Conu.

Program festivala uključuje i crtanja i potpisivanja strip autora za publiku, razgovore s autorima, veliki sajam stripova s prigodnim popustima, strip kviz, škola crtanja stripa za djecu i mlade, dodjela nagrada pobjednicima natječaja “Mladi lav”, kao i brojna predstavljanja novih izdanja. Ističu se Marvelove uspješnice “Spider-Man – Venom: Postanak”, kao i novi nastavak “Milesa Moralesa”, oboje u izdanju Udruge Crtani romani šou.

Zagrebački će Comic Con ove godine ugostiti Glenna Fabryja, dobitnika Eisnerove nagrade za najbolju naslovnicu iz 1995. godine za svoj rad na naslovnici “Hellblazera”, a koji je u svojoj karijeri surađivao s Marvelom i DC Comicsom na uspješnicama kao što su “Thor: Vikings” i “Judge Dredd”, a svoj trag je ostavio i u kultnom serijalu Neila Gaimana “Sandmanu”.

Ulaz na festival i sve aktivnosti u sklopu Zagreb Comic Cona je besplatan, a festival možete posjetiti u petak od 16:30 do 22 sata, u subotu od 10 do 22 sata i u nedjelju, od 10 do 18 sati.

Festival i svi vezani događaji organizirani su u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, tako da je nošenje maske obavezno.

Više informacija o festivalu dostupno je na Facebook stranici Crtani romani šou ili na web-stranici festivala.

FB: https://www.facebook.com/crtani.romani.sou/

Web: https://zagrebcomiccon.com/

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: zagrebcomiccon.com