Apolitični

Počeli radovi na Muskovoj svemirskoj luci s koje bi rakete trebale poletjeti na Mars

U svom stilu, na Twitteru, Musk je najavio da je gradnja Deimosa već u tijeku te da će ta svemirska luka biti spremna za lansiranja sljedeće godine.

Elon Musk prošle je godine najavio izgradnju plutajućih svemirskih luka s kojih bi njihove letjelice trebale krenuti na put do Mjeseca, ali i puno dalje – do Marsa. Od tada nismo čuli previše informacija o samim svemirskim lukama, no zato je SpaceX izveo nekoliko visinskih testova svoje letjelice nove generacije Starship, s kojom Musk namjerava osvojiti Mars. Posljednji test bio je uspješan te je, nakon polijetanja na visinu od oko 10 km, Starship prvi put uspješno prizemljen, bez eksplozije.

Već sljedeće godine Starship bi na svoja svemirska putovanja, umjesto iz Boca Chice iz Teksasa, na svemirska putovanja mogao polijetati s novog mjesta – svemirske luke smještene na moru. To je komentarom na Twitteru (a gdje drugdje) jučer potvrdio Elon Musk. Osnivač SpaceX-a odgovorio je na sliku prikaza lansiranja Starshipa s platforme na moru koju je objavio korisnik Twittera Kendall Dirks te je napisao da je oceanska svemirska luka Deimos u izgradnji i da će biti spremna za lansiranja sljedeće godine.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay