Apolitični

Počele prijave za Filmsku školu Kino kluba Split

Svi ljubitelji filma u sklopu programa Filmska škola Kino kluba Split i ove jeseni imat će priliku dodatno upotpuniti svoje znanje iz svijeta filma, pogledati koji filmski klasik, upoznati splitske filmske stručnjake i profesore sa splitske akademije te povrh svega, dobro se družiti i uživati u učenju i stvaranju onog što vole – a to je film.

Prijave za otvorenje ovogodišnjeg programa Filmske škole u Kino klubu Split krenule su i trajat će do 25. rujna, a uvodno predavanje odvit će se 29. rujna. I ove godine Kino klub i Filmska škola za sve polaznike spremaju bogat edukacijski program pa će tako svi zainteresirani moći odslušati teorijska predavanja, ali i sudjelovati u praktičnim radionicama i projektima te prisustvovati gostovanjima renomiranih stručnjaka.

Program Kino kluba i Filmske škole podržan je od strane Grada Splita, Hrvatskog audiovizualnog centra, UMAS-a i Doma mladeži.

Filmska škola – program

I ove godine program Filmske škole obilovat će raznim teorijskim segmentima koje će voditi poznati filmski stručnjaci. Tako će Uvod u audiovizualne medije voditi Ana Peaica, Joško Jerončić Teoriju audiovizualnih medija, Filmsku tehniku Ante Verzotti, Rad na terenu Igor Bezinović, Boris Poljak Kameru, Dokumentarni film Tonći Gaćina, Montažu Jere Gruić, Sunčćica Fradelić Autorski film u kontekstu kinoklubova, Scenarij Jurica Pavičić, Tonći Tafra Produkciju i postprodukciju zvuka te Svjetlo Jure Cukar.

Osim redovnih predavanja održat će se i gostujuća na kojima će svoje prezentacije održati i Želimir Žilnik, Vedran Šuvar te Vlado Zrnić.

Redovna predavanja Filmske škole održavat će se utorkom i četvrtkom u večernjim satima, a srijedom uvečer, svi zainteresirani za fotografiju moći će sudjelovati na seminarima koje će održavati Rino Efendić na temu Filmske tehnologije – Analog ON. Petkom je program rezerviran za edukativne projekcije koje će voditi Darko Duilo, a praktična nastava biti će organizirana vikendima, u dogovoru s polaznicima programa.

Predavanja će se održavati u prostorima Kino kluba Split, a prijaviti se možete na stranici produkcija@kinoklubsplit.hr.

Svim ljubiteljima filma koji su željni upotpuniti svoje znanje i okušati se u praktičnom i stvaralačkom segmentu filmske umjetnosti, Filmska škola Kino kluba Split odlična je prilika u startna pozicija za druženje i učenje od poznatih domaćih filmskih stručnjaka.