Apolitični

Pobjednici 7. Tripicijade ekipa ‘Banda Vanda’

Pobjednici 7. Tripicijade ekipa ‘Banda Vanda’


U organizaciji Krnjevalske udruge Sinj, u vojarni Kula jučer je održana tradicionalna ‘Tripicijada’ – natjecanje u kuhanju tripica.


Ove godine na natjecanju je sudjelovao rekordan broj ekipa, čak 20. Dvije ekipe stigle su s Hvara, koje su i ovoga puta donijele pregršt poklona za svoje sinjske prijatelje. Po jedna ekipa stigla je iz Ploča i Zagreba, a preostalih 16 ekipa predstavljalo je sinjske političare, sportske klubove, gradske tvrtke te razne udruge. Za sve natjecatelje organizatori su pripremili 95 kilograma junećih tripica, 5 kilograma tripica od grdobine te ostale dodatke i začine koji su potrebni za kuhanje tripica. Dakako, organizatori su pripremili i obilje vina, kako bi brojni posjetitelji Tripicijade imali čime zalijevati ovo tradicionalno jelo.
Stručni žiri, kojeg su sačinjavali sinjski gurmani, najboljim je ocijenio tripice koje su skuhali članovi ekipe ‘Banda Vanda’. Druge najbolje tripice pripremila je ekipa ‘Dječja Marića alka’, dok je treće mjesto zauzela ekipa sinjskog HDZ-a.