Apolitični

Pobjeda Dumpovaca na Hackathonu, rekordan interes za Shiftom!

U petak, 3. lipnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu službeno je zatvorena Shift konferencija te su na ceremoniji zatvaranja uručene nagrade pobjednicima Shift Hackathona.

Vrhunac veličanstvenog zatvaranja konferencije bilo je proglašenje pobjedničkih aplikacija, čiji su tvorci svojim trominutnim izlaganjem uspjeli najviše impresionirati žiri i publiku te tako osvojiti vrijedne nagrade.
Podsjetimo, nagradni fond iznosio je preko 150.000 dolara.
– Prvo mjesto i pripadajućih 3.000 dolara od Shifta, IBM-ovih 120.000 dolara hosting kredita i 1.000 dolara Digital Oceana na Shift Hackathonu osvojio je tim IAppBuilder s njihovom aplikacijom AirCloud. Članovi pobjedničkog tima su Miroslav Jelaska, Boris Borović, Mario Čeprnja, Gabrijel Boduljak i Ivan Medić, a oni su ujedno i dio DUMP-a, Udruge mladih programera iz Splita.
– Drugo mjesto i 2.000 dolara Shifta, skupa s 12.000 dolara IBM-ovog hosting kredita i 300 dolara od Digital Oceana otišlo je u ruke tima Repsly Warriors za aplikaciju Careline.
– Treće mjesto je osvojio tim Bug Factory, koji su izradili aplikaciju Ceres te su kući otišli bogatiji za 1.000 dolara u gotovini od Shifta, 12.000 dolara IBM-ovog hosting kredita i 100 dolara od Digital Oceana.
Intercom je pobjednikom proglasio također aplikaciju AirCloud. Njima je osim titule najboljih što se tiče Intercomovog sudačkog panela, pripalo dodatnih 2.000 američkih dolara te još 1.000 dolara tvrtke Autodesk.


Drugi konferencijski dan u znaku Squarespace-a, Amazona, Automattica i Dockera
Edward Bridges je u ime Squarespace-a, koja je narasla na 500 zaposlenika u 190 zemalja, na Shift konferenciji govorio o nužnim kompromisima pri kreiranju vrhunskih mobilnih proizvoda te o posvećenosti izvrsnosti, što je i njih dovelo do uspjeha.
Mike Reiner radi u Amazonu kao dio tima Business Development te je na Shiftu pričao o skaliranju poduzetničkog kapitala te svojim iskustvima rada u najvećoj svjetskoj internetskoj trgovini.
Andrija Vučinić iz Automattica, tvrtke koja stoji iza brojnih giganata poput WordPressa, Jetpacka i Gravatara pričao je o edukativnoj svrsi koju je igranje World of Warcrafta imalo na njega te kako ga je upravo WoW pripremio na rad „od kuće”, kakav ima u Automatticu poput svih ostalih zaposlenika te tvrtke.
Borja Burgos iz Dockera, platforme koja dozvoljava programerima, sistem administratorima i ljudima sličnih profesija kreiranje i održavanje aplikacija u softverskom kontejneru, je pričao o važnosti korištenja pravog alata za pravi posao kako bi se učinkovito kreiralo, pokrenulo i upravljalo aplikacijama.

Veći i uspješniji Shift
Ove godine Codeanywhere Shift konferenciju je, shodno očekivanjima, posjetilo više od 1.000 ljudi, koji su oduševljeno slušali predavanja vrhunskih informatičkih stručnjaka i mladih talenata koji su u 24 sata razvili svoje aplikacije. Shift je tako opet potvrdio da je najveća informatička konferencija u jugoistočnoj Europi koju se ne smije zaobići. Ovogodišnja raznovrsna tematika obuhvatila je tri važna i perspektivna segmenta i onaj poslovni, dizajnerski, te naravno, dio programa posvećen programerima.
Neprocjenjivo iskustvo i dojmovi sudionika su više nego dovoljna pozivnica da posjetite Codeanywhere Shift Conference 2017.!
Izvor i foto: Codeanywhere Shift Conference 2016.