Apolitični

Plesni festival u Šibeniku

Jedno je sigurno, u gradu Šibeniku nikako ne nedostaje dobre zabave, pjesme i plesa, što potvrđuje i šesti po redu plesni festival koji će se u gradu održavati u periodu od 25. do 30. srpnja.

Plesni festival uspio je sjediniti sve sama hvaljena plesna imena, Plesni Teatar Sjene iz Šibenika, Muzej grada Šibenika, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku te zagrebački plesni ansambl Kelkope.
U ponedjeljak, 25. srpnja, u prekrasnom ambijentu tvrđave svetog Mihovila, svi ljubitelji plesne umjetnosti moći će prisustvovati otvorenju ovogodišnjeg festivala, u 21 sat, na predstavi „5 do 12“ autora i koreografa Igora Kirova. Predstavu će na tvrđavi izvesti baletna postava splitskog HNK uz glazbenu pratnju Kirila Džajkovskog.

Plesni festival…


Osim tvrđave sv. Mihovila predstave će se odvijati na još dvije pozicije, Trgu Republike Hrvatske te na pozornici šibenskog HNK.
Svi koji se odazovu na ovaj šestodnevni plesni spektakl moći će se nauživati umjetnosti na brojnim predstavama, od kojih su neke: predstava „Metamorphosis“ u flamenco u izvedbi Mitja Obeda i Saška Šašića ili ples „Eight Red Hearts“ u izvedbi izraelske solo plesačice i koreografkinje Sigal Ziv.
Posljednju večer, u izvedbi bračnog para, Izraelke Limor Ziv i Splićanina Ivice Bage, svi prisutni moći će posvjedočiti da je ples univerzalni jezik koji se razumije u cijelom svijetu. U kombinaciji neoklasičnog baleta i suvremenog plesa izvest će točku „La flor“.
Cijeli program, s točnim terminima i pozicijama izvedbi predstava možete pogledati na službenoj facebook stranici Šibenskog plesnog festivala https://www.facebook.com/SibenskiPlesniFestival/ .
Kako tekst baleta „5 do 12“ pomalo pesimistično govori o životu kao kocki koja nerijetko, u posljednji tren, pada na stranu kojoj se možda nismo nadali pa moramo donositi odluke na koje nismo spremni, mi vam predlažemo da se već sada spremite za šesti Šibenski plesni festival kako ne bi bilo većih iznenađenja i s radošću prisustvujete i upotpunite ovaj divni umjetničko- plesni doživljaj.