Apolitični

Plesna udruga „Gesta” uz bajku i čaroliju u HNK-u Zadar

Mnogi se slažu da je ples najprirodniji oblik izražavanja, blizak posebno mlađim uzrastima, a što je jako bitno, u svakom je pogledu odgojno pozitivan. Na tim osnovama nastala je plesna udruga „Gesta” koja djeluje već nekoliko godina na zadarskom području i sa svojim radom uveseljava djecu i odrasle. Proizišla je iz Plesnog studija DHM koji je osnovala poznata zadarska plesna pedagoginja, pokojna Nives Šimatović-Predovan. Sada je vodi Nena Jurišić, njena učenica iz Glazbene škole „Blagoje Bersa” na Odjelu za ples i ritmiku te kasnije u poznatom Zadarskom plesnom ansamblu.
– Preuzet nimalo lak zadatak vođenja plesnog studija rezultirao je sa 160 stalnih članova s kojima se svakodnevno radi i stvara pod zajedničkim nazivnikom Plesna udruga „Gesta” – često govori prva dama plesne udruge koja najavljuje za ponedjeljak 8. lipnja 2015. g. u HNK Zadar predstavu Bajka, zanimljivu dramsko-plesnu produkciju koja na mala vrata ulazi u svijet mašte, bajke i čarolije.
Plesni ansambl Geste pozorno je vježbao koreografiju za ovu predstavu koju je osmislila autorica i voditeljica Jurišić na tekstove Hrvoja Dukića, a režiju priredbe potpisuje Sanja Zalović. U bajci glume Lora Lekaj, Elena Bukvić i Mimi Zadarski. Dodajmo kako Gesti ovo nije prvi autorski uradak na temu bajka i čarolija, no kako veće duže vrijeme nisu bili gosti na daskama zadarske nacionalne kulturne kuće, treba im dati podršku, jer oni to zaslužuju. S nestrpljenjem očekuju ponedjeljak s kojim završavaju ovu plesnu sezonu, ali ih očekuje nastup na Šibenskom plesnom festivalu i zanimljiva gostovanja u Sloveniji. Djeca, bajka, ples, koreografija i zabavno druženje očekuje vas ovog ponedjeljka u zadarskom kazalištu s početkom u 19 sati.
Više u kategoriji: kultura
D. Šabić, mag. nov.