Apolitični

Ples bilijuna: Tri velike tehnološke kompanije ostvarile rekordnu tržišnu vrijednost na burzi

Koronakriza ne samo da nije negativno utjecala na brojne tehnološke kompanije, već je nekim od njih prošla godina bila najbolja u povijesti. Pozitivno poslovanje nastavljeno je i u ovoj godini te su tijekom jučerašnjeg dana na burzi, nakon novog rasta cijene dionica, čak tri velike tehnološke kompanije ostvarile svoju najveću tržišnu vrijednost u povijesti.

Facebook je zatvorio burzu u plusu 3,4 posto (maksimalni jučerašnji rast iznosio je 4 posto) te se tržišna vrijednost Zuckerbergove kompanije sada penje prema 900 milijardi dolara.

Microsoft je jučer porastao više od 3 posto, a nakon zatvaranja burze završio je u plusu od 2,8 posto te tržišna vrijednost kompanije danas iznosi 1,88 bilijuna dolara, što je također najviše do sada. Ista je stvar iz Alphabetom, tržišna vrijednost kompanije sada iznosi 1,5 bilijuna dolara.

Porast cijena dionica veći od dva posto ostvarile su i druge tehnološke kompanije poput Applea (tržišna vrijednost sada iznosi 2,11 bilijuna dolara) i Amazona (tržišna vrijednost dionica na burzi iznosi 1,62 bilijuna dolara), dok je Tesla porasla za čak 7 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay