Apolitični

Plemena Imotske krajine – knjiga godine

Plemena Imotske krajine autora pok. fra Vjeke Vrčića prema ocjenama stručnjaka nekolicine profesora povijesti, ali i književnosti, najbolja je prošlogodišnja knjiga tiskana na području Imotske krajine. Naime, knjiga je doživjela i svoje četvrto izdanje,a u njoj je oko 700 prezimena s cijelog područja Imotske krajine od župe Biorine do župe Slivno. Mnogi Imoćani našli su u njoj svoje korijene, korijene svoga prezimena. Posebno je knjiga primljena među mladima, što joj daje još jedan dodatan kompliment.

-Da, i ja sam se iznenadio koliko se ljudi interesiraju za tu knjigu, ne samo u našoj Imotskoj krajini. Zovu iz svih krajeva Lijepe Naše, zovu iz inozemstva, da im se osigura bar jedan primjerak. Eto i naša Slobodna Dalmacija dala je na poseban način svoj prilog upoznavanja javnosti, ali i mnogih Imoćana za ovo četvrto izdanje. Mogu kazati da se još uvijek mogu naručiti primjerci knjige Plemena Imotske krajine i putem telefona 099 638 14 55 jer je to i najlakši i najjednostavniji način.U rukopisima ima još čitavo malo blago što ga je ostavio moj pokojni stric i nadam se da će jednoga dana i ti tekstovi ugledati svjetlo dana, izjavio nam je fra Vjekin Nećak Vedran Vrčić.
U knjizi su obrađena sva prezimena Aržano, Biorine, Cista Velika, Cista Provo, Dobranje, Krstatice, Grabovac, Lokvičići, Lovreć, Medov Dolac, Podbablje, Poljica, Proložac, Rašćane, Ričice, Runovići, Podosoje, Slivno, Studenci, Svib, Vinjani, Zagvozd, Zmijavci, Župa Biokovska i Imotski.

Više u kategoriji: Vijesti dopisnika
Piše: Braco Ćosić