Apolitični

Planinari pozivaju na izložbu najboljih planinarskih fotografija

Hrvatsko planinarsko društvo Mosor već 15 godina organizira natječaj za najbolju planinarsku fotografiju. Ove godine na natječaju je sudjelovalo 75 autora iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije te je primljeno 738 fotografija.
Stručna komisija odabrana za ovaj natječaj u sastavu: Pero Dragičević (profesor likovne umjetnosti i poznati splitski fotograf), Andrea Musa (akademska slikarica, planinarka i članica HPD Mosor) i Josip Ostojić (tajnik Fotokluba Split, fotograf i član HPD Mosor) izabrala je 43 fotografije od 30 autora, a najbolje je nagradila.
Otvaranje izložbe izabranih fotografija po naslovom „Iznad oblaka” bit će u utorak, 24. studenoga 2015. u Galeriji Foto kluba Split, Marmontova 5, u 20 sati, a na nju ste svi pozvani – govore planinari.Izložba će biti postavljena do 9. prosinca ove godine.
Dodaju da svake godine zbog ograničenog broja fotografija koje se mogu postaviti u Foto klubu Split ne mogu izložiti sve fotografije koje zaslužuju biti izložene. Zato već godinama uz glavnu izložbu postavljaju i izložbu fotografija u prostorijama društva. Nakon otvaranja izložbe u Foto klubu i podjele nagrada uslijedit će prigodni domjenak u prostorijama planinarskog društva.
Više u kategoriji: Kultura; Hobi
Izvor i foto: hpd-mosor.hr
D. Šabić, mag. nov.