Apolitični

Pjesnikinja Maja Klarić u vrtu sv. Lovre

Ovog petka, 7. listopada, šibenska pjesnikinja ili malo određenije, putpojesnikinja, Maja Klarić, u Mediteranskom vrtu sv. Lovre na Gorici predstavit će svoju novu knjigu „Vrijeme badema”.

Maja Klarić književnoj publici već se predstavila trima pjesničkim zbirkama „Život u ruksaku”, „Quinta Pitanga” i „Nedovršeno stvaranje”, specifičnima po putopisnoj lirici i pjesničkim slikama svojih putovanja pretočenih u stihove.

„Vrijeme badema” prvo je djelo u prozi kojim se književnica Maja Klarić predstavlja književnoj publici kroz autorski tekst i fotografije koje je na putovanju zabilježila njena sestra Dijana Klarić. „Vrijeme badema” četvrto je autorsko djelo Maje Klarić, a glavna tema vezana je uz njeno hodočasničko putovanje Camino de Santiago u Španjolskoj.

Kao dio četveročlane skupine, Maja Klarić 2010. godine krenula je na hodočasničko putovanje Camino de Santiago, dugo 880 kilometara. Ako je suditi po posljednjih nekoliko godina, hodočašće u spomenutu destinaciju postaje sve poznatije, pa je tako i na sličnu tematiku snimljen film u kojem glavnu ulogu tumači glumac Martin Sheen.

Stigavši do mjesta Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske te gradića Santiago de Compostela u Galiciji četveročlana skupina zaputila se prema još tri destinacije na obali Atlantskog oceana, gdje su i dovršili svoje putovanje.

Iako je hodočašće Camino de Santiago u Španjolskoj već dosta obrađivano, „Vrijeme badema” donosi jedan novi pogled na već utabane staze do spomenutog odredišta obrađujući temu hodočasničkog putovanja prijeđenog u zajedničkoj snazi i smirenosti.

„Vrijeme badema” priča je naporu, ali i snazi, te ponajviše o volji i ljubavi – emocijama koje su uvijek poticajne kada je osobi najteže.

Promocija knjige „Vrijeme badema” održat će se u Majinom rodnom gradu Šibeniku, nakon čega mlada književnica kreće na vlastitu turneju predstavljajući svoj četvrti književni uradak.

Promocija knjige „Vrijeme badema” započinje u 20 sati u Mediteranskom vrtu sv. Lovre u Šibeniku, pa se svi zainteresirani za književno stvaralaštvo mlade književnice Maje Klarić pozivaju na predstavljanje njene četvrte po redu knjige.