Apolitični

Pjesnička večer književnice Milice Mimi Dmitrović

Pjesnička večer književnice Milice Mimi Dmitrović

U prostorijama Gradske knjižnice „Marka Marulića“, odjel Bol-Plokite 0držana je pjesnička večer književnice Milice Mimi Dmitrović iz Čačka.
Stihove je govorila Mirjana Martinić, Lidija Leskur i autorica
U glazbenom dijelu programa nastupio je duo REGINE (Helena Pelić, prof. i Julija Galić, maestra).


Moderator večeri bila je Lidija Leskur. U glazbenom dijelu programa nastupio je duo REGINE (Helena Pelić, prof. i Julija Galić, maestra).
Moderator večeri bila je Lidija Leskur
Zahvaljujući susretljivosti i ljubaznosti ravnateljice Vesne Ursić, te obavještenosti javnosti, knjižnica je bila popunjena oduševljenim posjetiteljima, koji su se u prijatnom razgovoru nastavili družiti sa sudionicima programa.
Najavljena je i slijedeća pjesnička večer iste autorice u Centru Zlatno doba – Udruge MI, koja je održanya tri dana poslije 31. Kolovoza, gdje su u glazbenom dijelu programa nastupili gitarista Deni Erceg a tim povodom otvorena je i izložba slika Luce Cetinić, iz Splita.
Autoricu iz Čačka oduševili su ljubazni domaćini, kolege u programu, te publika koja ju je darovala cvijećem i poklonima, kao i dugotrajnim pljeskom.
Razveselio ju je i ponovni susret sa Splitom (jer je u gradu pod Marjanom, bila 1987, nakon četrdeset godina).To joj je omogućilo dugogodišnje pjesničko međunarodno druženje kao i prošlogodišnje poznanastvo s pjesnikinjom Lidijom Leskur (iz našega grada) na međunarodnom festivalu poezije “Kulturom do prijateljstva” u Podgorici, koja je već bila njen gost u Čačku.

Kažimo i to da je g-đa Mimi Dmitrović, sa putopisnom pričom U Egiptu, osvojila drugo mjesto u natjecanju „Draganova nagrada“. Osvojila je šest zbirki poezije, knjigu kratkih prića i dva putopisna romana „Teo“ i „Mer“. Sudionica je brojnih pjesničkih smotri i dobitnica priznanja i nagrada na mnogim književnim natjecanjima u Srbiji i izvan nje. Prijateljstvo sa splitskim članicama idijom Leskur i Lucom Cetinić, veže ih esperanto, pa su tako i ovoga puta brojni esperantisti nazoćili književnim večerima, kako u knjižnici Bol-Plokite tako i Udruge „Mi“, koji su im velika potpora u daljnjem radu.

Davor Grgat