Apolitični

PITALI SMO ISELJENIKE ŠTO MISLE O PREMIJEROVOJ PONUDI: Odgovori su prilično brutalni

Opterećivali se zaista ovom temom ili ne, političari se jednostavno ne mogu domisliti mjere koja bi bila dovoljna da privuče naše odseljenike, osobito mlade, natrag.

Jedna od naših sugovornica bila je i 24-godišnja Splićanka Mirta Bašelović koja godinama živi u SAD-u. “Ili Plenki nije najbistriji pa ne može razumjeti rezultate istraživanja koji pokazuju da mladi najviše odlaze zbog korupcije i nepotizma ili misli da mi nismo najbistriji i već čekamo u redu za povratak potaknuti njegovim nadasve vjerodostojnim obećanjima i vizijom bolje budućnosti. Ukratko, trčim pa zapinjem”, komentirala je Mirta.

Matija Micek (39) iz Zagreba već par godina živi u južnom dijelu Coste del Sol u Španjolskoj. “Ne pada mi na pamet vraćati se u beznađe obojeno plavom i crvenom bojom. A i nema tog novca.”

Ličanka Eva Amalija Orešković (29) živi u irskom Westportu. “Ovdje se moj rad, trud i znanje cijene i nema te novčane naknade koja to može nadomjestiti. Da je HDZ znao kako upravljati i voditi ne bismo sad bili gdje jesmo. Pričaju bajke”, kazala nam je Eva.

Zagrepčanin Karlo Tašler (27) koji više od godinu dana živi u Londonu i ondje apsolutno uživa, komentirao je Plenkovićevu najavu vrlo sarkastično.
“Jedna Fendi fotelja bi mi sve riješila. Žao mi je, ali ozbiljan odgovor na ovo pitanje ne mogu dati jer sarkastična Vlada sa sakrastičnim prijedlozima zaslužuje sarkastičan odgovor”, komentirao je Karlo.

Cijeli članak možete pročitati na: net.hr

Foto: Pixabay