Apolitični

„Pismo moja” u Imotskom združuje dvije imotske ljubavi – klapsko pjevanje i mandolinu

Imotski je večeras domaćin Susretu klapa “Pismo moja”, u kojem će vrsni pivači spojiti dvije ljubavi mandolinu i gitaru uz dakako tradicionalno a capella pjevanje. Ajmo svi u Imotski!

Sami kraj travnja Imotskom donijet će pregršt klapskih nota i sjajno ozračje dalmatinske klapske pisme. Tako će se u petak, 29. travnja ove godine u kino dvorani u Imotskom održati 9. Susret klapa „Pismo moja” s početkom u 20 sati. I ovo proljeće Imotski kao pravi domaćin ugošćava mnoge klape u čijim izvedbama ćete zasigurno uživati, ali ovaj susret će biti iznimka svih dosadašnjih susreta jer će spojiti dvije imotske ljubavi: klapu i mandolinu.
Duh Mediterana – klapsko pjevanje i mandolinski titraj isprepleteni, tvore jedinstven i prepoznatljiv zvučni pleter koji je lako zaživio i na imotskom kamenu.


…Jer ko ne piva, Dalmatinac nije… stihovi su gdje se zrcali južnjačka duša imotskog čovjeka – raspjevana, glasna, neposredna, temperamentna i romantična. Ocrtavaju se i u njemu karakterno podvojene crte juga. Vječno balansirajući između radosti i suza, opstanka i propadanja, dolazaka i odlazaka, pronašao je ovdašnji čovjek tajnu formulu kojom će preživjeti sve svoje nedaće. Svima i svemu za dišpet!
Ovogodišnji će se susret odvijati u dva dijela.
U prvom dijelu će svaki izvođač otpjevati po jednu klapsku tradicionalnu a capella pjesmu, a u drugom dijelu će se izvesti po dvije zabavne dalmatinske pjesme uz pratnju mandolina i gitara.
Klapsko društvo od Dubrovnika do Šibenika upriličit će vam nezaboravnu večer, pa će u Imotskom zapjevati i zasvirati:
BRATOVŠTINA SV. STJEPANA – Gorica, Sovići
SV. MIHOVIL – Proložac
KUD SALONA – Solin
REĆINA – Šibenik
KAŠE – Dubrovnik
ČIOVO – Čiovo
ŽRNOVNICA


Organizator susreta je Kulturna udruga „Pismo moja”, dok su generalno pokroviteljstvo prihvatili Grad Imotski, a medijsko Radio Imotski.
Dobrodošli na 9. Susret klapa „Pismo moja” u Imotskom!

Izvor i foto: Klapa Žrnovnica