Apolitični

Pisme i narodni običaji u Trilju

Turistička zajednica grada Trilja upriličila je još jednu narodnu glazbenu feštu koju su nazvali „Fest narodnih napjeva i običaja”.
Gradsko kino je bilo ispunjeno ljubiteljima pučkih napjeva, gange, rere, ojkavice, starih cetinskih i hercegovačkih kola, napjeva, narodnih običaja i drugih folklornih koreografskih pokreta. U večeri baštine i tradicijske kulture predstavile su se udruge i folklorna društva s područja Trilja, cetinskog kraja i Hercegovine, svirači tradicijskih glazbala, gusala, dipli i sličnih instrumenata.

Sve je bilo u znaku očuvanja hrvatske kulturne baštine i starih običaja zahvaljujući mnogima koji svoje slobodno vrijeme i energiju usmjeravaju k tome. Pohvale upućujemo gradu Trilju i tamošnjoj turističkoj zajednici što su organizirali ovakvu kulturnu manifestaciju koja će postati tradicionalna na dobrobit očuvanja naših običaja i kulturne baštine ovog kraja. Program je posebno pripremljen povodom obilježava zaštitnika Sv. Mihovila i Dana Trilja koji njegovi građani obilježavaju danas i sutra, 29. rujna. Čestitamo!
Više u kategoriji: Kulturna baština
D. Šabić, mag. nov.