Apolitični

Piano loop festival

Ljetna škola Kemala Gekića koja se održava već četiri godine doprinijela je kreaciji novog kulturno-umjetničkog sadržaja unutar splitske kulturno-umjetničke ponude.
Radi se o 2. po redu Piano Loop festivalu koji se održava od 16. do 21. kolovoza u suradnji sa splitskom Glazbenom akademijom i Muzejima Ivana Meštrovića.
Festival čine koncerti majstora glasovirskog stvaralaštva kao i natjecateljski dio namijenjen mladim pijanistima, a misao vodilja festivala je motivirajuće-edukativnog karaktera.
Cilj Piano loop festival je pružiti podršku mladim pijanistima, poticati ih u njihovom glazbenom prosperitetu te približiti umjetnost pijanizma publici kroz sviranje repertoara različitih žanrova i drugačijih etnomuzikoloških obilježja pri čemu je poseban naglasak stavljen na skladbe domaćih pijanista.
Seminari i koncerti glasovitih hrvatskih i svjetskih pijanista su predviđeni za:

– 17. kolovoza, pijanist Ruben Dalibaltayan
– 18. kolovoza, pijanist Grigory Gruzman
– 19. kolovoza, pijanistički duo Lev Natochenny i Eugene Choi
– 20. kolovoza, koncert klase prof. Lev Natochenny, Stephanie Proot i Nuron Mukimiy
– 21. kolovoza, Lovre Marušić i dodjela nagrada mladim pijanistima koji su participirali u natjecateljskom dijelu Piano loop festivala.
Svi pijanistički recitali će početi u 21 sat osim recitala Lovre Marušića koji će početi u 20 sati. Repertoar će obuhvatiti barokna djela do 21. stoljeća za solo klavir, duete i klavirska tria.
Pridružite se šestodnevnom pijanističkom druženju uz želju da se zaljubite u pijanističku umjetnost!
Više u kategoriji: kultura, glazba
Foto: Facebook
Jelena Perko, mag. oec.