Apolitični

Peugeot predstavio koncept Inception

Peugeot je predstavio svoj dugonajavljivani koncept Inception, a mogli bismo slobodno reći da je u skladu sa svojim imenom ovaj konceptni automobil zapravo – početak (ili ‘Inceptio’ na latinskom).

On predstavlja optimističnu viziju ‘lavlje’ marke u budućnost. Prema francuskom proizvođaču ‘utjelovljuje vrijednosti privlačnosti, emocije i izvrsnosti brenda koji se transformira i ulazi u novu eru. Koncept Inception će nadahnuti njihove buduće proizvode, čak i one najkompaktnije, od 2025. nadalje.

Ovaj novi dizajnerski jezik je jednostavniji i profinjeniji. Ima finiš i teksture dostojne digitalnog svijeta. Ovaj novi dizajn mijenja između senzualnih linija i atletskih oblina, više geometrijskih i oštrijih, kao što su vodoravni blatobrani.

Hypersquare i revolucija i-Cockpita

Sa svojom novom generacijom i-Cockpit® i Hypersquare kontrolnim sustavom, revolucionira užitak u vožnji nudeći novi, intuitivni način upravljanja automobilom. Ovu novu arhitekturu kokpita sa svojim ergonomskim inovacijama otkrila je prva generacija Peugeota 208 prije deset godina. Danas ga Inception ponovno osmišljava oslanjajući se na potvrđene futurističke tehnologije. Dizajneri su se odlučili za potpuno novu arhitekturu, uklonivši upravljač i klasične sklopke. Rođen digitalni i inspiriran videoigrama, kontrolni sustav Hypersquare vodi koncept i-Cockpit® koji je ‘izumio Peugeot u blisku budućnost’.

Cijeli članak, fotogaleriju i video možete pronaći na: tportal.hr

Foto: Peugeot