Apolitični

Peti Bug Future Show privukao više od 1500 posjetitelja

Peti tehnološki Bug Future Show (BFS) je okupio više od 1.500 posjetitelja te predstavio najnovije tehnološke trendove, potvrdivši se time kao jedan od najvećih godišnjih tehnoloških događanja u Hrvatskoj.

U organizaciji magazina Bug i s tehnološkim partnerom Hrvatskim telekomom (HT), BFS se i ove godine održava u zagrebačkom Kinu Europa, čije su prostore, veliku i malu dvoranu te hodnike ‘preplavili’ ljubitelji tehnologije, a ulaz na to cjelodnevno događanje je besplatan.

“Očekivali smo veliku posjetu, no po broju registriranih posjetitelja, programu i prezentacijama koje će moći vidjeti uživo i pratiti i na društvenim mrežama, kao i po dolasku brojnih srednjoškolaca iz Hrvatske, ovo je definitivno najjači BSF do sada”, istaknuo je glavni urednik Buga i voditelj projekta Miroslav Rosandić, dodajući da su organizirali i dolazak autobusom za 50-ak učenika zadarskog MIOC-a, a na BSF-u su i učenici zagrebačkih srednjih škola, primjerice MIOC-a, Ruđera i drugih.

Kao i prošli i BFS 2018 je koncipiran kao kombinacija scenskog, stručnog i zabavnog programa te popratne izložbe tehno uređaja, a direktor sadržaja BFS-a i urednik u Bugu Dragan Petric ističe da gotovo 50 predavača, panelista i ostalih sudionika posjetiteljima predstavljaju trendove i tehnologije budućnosti, uređaje i dr.

Jedna od najuvaženijih američkih tehnoloških blogerica, ‘podcasterica’, poduzetnica i konzultantica Myriam Joire u glavnom je predavanju na BFS-u ocijenila da će tehnologije budućnosti velikom broju ljudi iz svih krajeva svijeta donijeti bolji život te da je, makar se to nekima i ne čini tako, to samo pitanje vremena.

Predstavljajući top pet tehnoloških trendova za budućnost, Joire je izdvojila umjetnu inteligenciju (artificial intelligence), petu generaciju mrežnih komunikacija 5G, proširenu stvarnost (augmented reality), elektrifikaciju te ‘blockchain’ tehnologije vezane za digitalne virtualne valute i slično.

Cijeli članak možete pročitati na: vijesti.hrt.hr

Foto: Shutterstock