Apolitični

Pariška izložba uvlači vas u svijet Louis Vuittona

Pariz i Louis Vuitton, ide to nekako zajedno. Pa je onda i logično da se baš u glavnom francuskom gradu kroz cijelu 2023. prikazuje ‘LV Dream’, velika izložba o svijetu jedne od najslavnijih svjetskih modnih kuća. Dva kultna slova dovoljan su mamac, a Pariz je, što bi u filmu ‘Sabrina’ rekla Audrey Hepburn, ‘uvijek dobra ideja’.

Izložba koja je otvorena krajem 2022. i ostat će otvorena cijelu godinu, omogućava uvid u 175 godina povijesti i šarma Louis Vuittona preko fotografija i izložaka nekih od najvažnijih proizvoda s oznakom LV. Tu su i video zapisi s najpoznatijih revija ove kuće, poput legendarne kolekcije SS08 iz vremena vladavine Marca Jacobsa, ali i arhivski materijali s početaka koje se ne može tako često vidjeti.

Izložba ‘LV Dream’ otvorena je u sjedištu tvrtke koja je odavno postala pojam luksuza u modnom svijetu, u neposrednoj blizini pariškog Pont-Neufa. Zanimljivo, i neuobičajeno za ovakve ‘domaćine’, ulaz na izložbu je sasvim besplatan, pa u kreacijama koje su mijenjale modni svijet mogu uživati i oni koji se torbama i koferima LV inače dive samo iz daljine. Doduše, prethodno se treba najaviti i rezervirati vrijeme obilaska na službenim web stranicama, inače bi vjerojatno nastala prevelika gužva koja ubija svaki doživljaj.

Cijeli članak, video i fotogaleriju možete pronaći na: tportal.hr

Foto: Pixabay