Apolitični

Pandemijsko “izolirano odmaranje”: Hrvatska ima tisuću otoka, a potražnja za unajmljivanjem privatnih otoka je u porastu

Pandemija je utjecala na apsolutno svaki dio naših života, a vrlo je jasno da će promijeniti i način na koji ljetujemo. Što vam prvo padne na pamet kada pomislite na “izolirano odmaranje”?

Iako još uvijek ne znamo kako će izgledati ovo ljeto i sezona 2020. godine, znamo da je još dopušteno maštati pa već i prije kalendarskog (ali i klimatskog) ljeta, sanjamo o odmoru negdje daleko od svih. Hrvatska obala ima više od tisuću otoka, a mnogi od njih su i nenaseljeni, a među njima ima i onih koje možete unajmiti i ljetovati potpuno sami, odnosno s obitelji ili prijateljima. Najčešće se radi o svjetionicima, što je samo po sebi poseban doživljaj, a tek na sasvim pustom otoku – to se zove robinzonski luksuz!

A upravo je privatnost postala ultimativni luksuz uslijed krize s koronavirusom. CNN piše kako je, unatoč činjenici da su inozemna putovanja stopirana na globalnoj razini, potražnja za unajmljivanjem privatnih otoka u porastu. To nam je potvrdio i Adam McKie iz agencije Private Islands Inc, koja se bavi iznajmljivanjem i prodajom otoka, a u svojoj ponudi imaju i neke otoke u Hrvatskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: gloriaglam.hr

Foto: Pixabay