Apolitični

Pandemija nije zaustavila strana snimanja na području Zadarske županije

Koliko smo uspjeli saznati, u ovoj godini realizirani su reklamni projekti za svjetski poznate firme kao što su Volvo, BMW, Rimac Automobili i Vodafone. U tijeku su pripreme za snimanje nizozemske verzije “Survivora”, realityja “Expeditie Robinson”, druga sezona uspješne domaće serije “Nestali”, ali i jedna koprodukcija s nizozemskim filmašima koja se dijelom snima na području Istre, Rijeke, Zagreba i Splita.

Prošle godine, zbog pandemije, otpalo je oko 50 posto najavljenih produkcija, no unatoč tome realizirano je oko 60 različitih filmskih produkcija. Do kraja godine, ako posluže uvjeti, na području Zadarske županije trebala bi doći jedna velika filmska priča u hollywoodskoj produkciji.

– Istina je, projekti snimanja nisu stali, samo su izazovi i rizici veći i posla je više jer potrebno je predvidjeti niz aktivnosti koje do sada nije trebalo; od pozivnih pisama za preglede lokacija do pravovremenih rezerviranja termina testiranja za dolaske i odlaske, kontinuiranih provjera i informiranja što se točno mijenja sukladno epidemiološkoj situaciji, itd – istaknula je voditeljica Filmskog ureda Zadar Ivana Zrilić te dodala kako je tijekom 2020. godine realizirano je devet snimanja.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay