Apolitični

Pametni gradovi, internet stvari i e-zdravlje su teme SpliTech 2020 – 5. međunarodne konferencije o pametnim i održivim tehnologijama

Danas započinje peta Međunarodna multidisciplinarna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama SpliTech 2020 koja se ove godine iznimno održava u virtualnom okruženju i traje naredna 3 dana – do 26. rujna 2020. Konferenciju organizira Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Sveučilišta u Splitu.

Sama konferencija okuplja ugledne znanstvenike, inženjere i stručnjake iz akademske zajednice, gospodarstva i javnih institucija u svrhu razmjene znanja o temama vezanim uz pametne i održive tehnologije. Ključne teme konferencije su diskusija o recentnim akademskim napretcima iz područja Interneta stvari i ugradbenih sustava u akademske i industrijske svrhe.

Poseban naglasak je stavljen teme pametno okružje/grada – Smart City, energije, Internet stvari (IoT), održive gradnje i e-Zdravlje (eHealth). 

U sklopu konferencije organizirani su simpoziji sa tematikom Interneta stvari u suradnji sa stručnjacima sa talijanskog sveučilišta – University of Salento, radionica o “Pametnim i učinkovitim tehnikama hlađenja za fotonaponske tehnologije” u organizaciji profesora Sandra Nižetića sa FESB-a, tutorijal o Interakciji ljudi s Elektromagnetskim poljima pod vodstvom profesora Dragana Poljaka i Maria Cvetkovića sa FESB-a, te bismo posebno istaknuli sekciju posvećenu bespilotnim zračnim sustavima u organizacjii prof. dr. sc. Branka Klarina i Gorana Gašparovića, a u okviru koje će svoje predstavljanje imati i članovi Saab grupacije – Lisa Abom i Gunnar Frisk. Također, profesor Klemeš sa Sveučilišta Brno u Češkoj će održat će radionicu “Meet the Editor” kako bi predstavio svoj istaknuti stručni rad i približio plan stručnog razvoja kroz primjer svog rada doktorandima znanosti, a radionica je otvorena za sve studente poslijediplomskih studija na Sveučilištu u Splitu.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay