Apolitični

I-Pak sirevi

Poštovani gastronomi,

vrhunska vinoteka Viola u Gundulićevoj 36, uz svoje prepoznatljive proizvode vrši i ekskluzivnu prodaju i distribuciju sireva I-Pak sirane iz Pakova Sela.
Nudimo Vam šest različitih vrsta delicija iz našeg asortimana te pozivamo da dođete i uvjerite se u bogatstvo okusa i kvalitetu vrhunskih sireva Dalmatinske zagore.

Sir iz mišine

Tvrdi punomasni sir napravljen prema tradicionalnoj recepturi starih Ilira, specifičan po tome što se proizvodi ljeti, a počinje konzumirati na početku jeseni. Davnih dana, ovaj sir bio je glavna hrana težacima u vrijeme teških radova. Čuva se u ovčjoj mišini, a riječ je koži u kojoj sir zrije punih 45 dana. Specifičan je po svome neobičnom mirisu i vrlo cijenjenom pikantnom okusu, zahvaljujući mišini i kvaliteti ovčjeg i kozjeg mlijeka na koje utječe i godišnje doba; naime, ispaša ovaca u proljeće na drniškim pašnjacima obiluje ljekovitim biljem. Ovaj mrvičasto-grudičasti sir proizvodi se od 50% ovčjeg i 50% kravljeg mlijeka te zasluženo drži titulu prvoklasne drniške delicije.

Pakovački sir (tvrdi)

Sir koji sadrži recepturu nastalu u seoskim domaćinstvima Dalmatinske zagore u pitoresknom ozračju Pakovog sela. Sir nudi poseban i autentičan okus toga kraja; sastoji se od 50% kravljeg i 50 % ovčjeg mlijeka. Zrije od 3- 6 mjeseci, tri mjeseca minimalno, a nakon šest mjeseci dolazi do potpunog izražaja njegove osebujne arome i pikantnosti. Lako se reže zbog nježne teksture te žućkaste kore.

Drniški sir (tvrdi)

Punomasni kozji sir visoke kakvoće proizveden u mljekari I-Pak u Pakovom Selu, prema tradicionalnoj recepturi prenošenoj s koljena na koljeno. Sir blijedo-žute boje koji, osim pikantnog okusa i finog mirisa, posjeduje i jedinstvenu aromu kozjeg mlijeka osebujnog okusa zbog ispaše koza na pašnjacima Dalmatinske zagore. Sir zrije minimalno dva mjeseca.

I-Pak sir (tvrdi)

Vrhunska delicija, proizvedena od pasteriziranog ovčjeg mlijeka pogoduje nepcu svojom punim okusom zahvaljujući prehrani ovaca koja obiluje aromatičnim ljekovitim biljem Dalmatinske zagore. Punomasni sir koji zrije pet mjeseci idealne je teksture koja se pri konzumiranju topi u ustima te nudi hedonistima novu dimenziju užitka.

Prominski sir (tvrdi)

Punomasni tvrdi sir od pasteriziranog kravljeg mlijeka svojim odlikama predstavlja pravo bogatstvo za sve gurmane. Prepoznatljive je žućkaste boje, ugodnog mirisa, umjereno pikantnog okusa te ga karakterizira tipična aroma dalmatinskih sireva nastala kao posljedica hranidbe krava aromatskim mediteranskim biljem. Sir zrije na drvenim policama minimalno tri mjeseca kada u potpunosti dolaze do izražaja sva njegova karakteristična svojstva.

Sir Dalmatino (tvrdi)

Gastronomski užitak napravljen od izvrsne kombinacije pasteriziranog kozjeg i ovčjeg mlijeka u istom omjeru. Ovaj punomasni tvrdi sir posjeduje osebujnu aromu i pikantan okus. Zrenje traje minimalno tri mjeseca. Možete ga konzervirati i u maslinovom ulju, cijelog ili narezanog.

Više u kategoriji: Gospodarstvo

A. Vukušić