Apolitični

Za ovogodišnju Ultru već je prodano 120 tisuća ulaznica

ULTRA EUROPE FESTIVAL 2018., koji će se od 5. do 11. srpnja šesti put održati u Splitu, na Braču, Hvaru i Visu, okupit će više od 180 tisuća posjetitelja iz 150 zemalja, a do danas je već prodano oko 120 tisuća ulaznica, objavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu u Splitu.

Direktor tvrtke MPG Live, koja je ekskluzivni nositelj licencije festivala, Joe Bašić, rekao je u ime organizatora da bi se uskoro – nastavi li se sadašnji trend prodaje karata – mogle prodati sve ulaznice na Poljudu. Kako je rekao, nešto manje od 70 posto gostiju koji posjete Split tijekom Ultra Europe Festivala čine to zbog tog događaja.

“Želimo postati najveći festival, a za to nam treba 180 tisuća posjetitelja. U prvih pet godina imali smo oko 700 tisuća posjetitelja iz 140 zemalja svijeta, a samo prošle godine za vrijeme Ultre zabilježena je potrošnja od pola milijarde kuna. Produžili smo boravak gostiju s početnih godina 3,5 dana na 6,4 dana. Ove godine ćemo imati dosad najbogatiji program u kojem će biti 10 pozornica i 300 izvođača. Ove godine će prvi put nastupiti hrvatski DJ-evi”, najavio je Bašić.

Novosti šestoga najvećega svjetskog festivala elektroničke glazbe su i tri Countdown partyja koji će se, osim u Splitu, održati u Zagrebu i Dubrovniku, a ove će se godine održati regata i na Braču. Ultru će ove godine u Splitu otvoriti DJ Vanillaz, a u tom će se gradu taj festival održavati 6., 7. i 8. srpnja.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara podsjetio je kako je prije deset mjeseci Ultra bila upitna jer nije imala potporu – Grad nije imao proračun i nije bilo Gradskog vijeća – no taj je festival, istaknuo je, spašen najviše zahvaljujući organizatoru Jou Bašiću, koji je, kako je rekao, podmetnuo leđa.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay