Apolitični

Ovoga ožujka u Mjesecu Frankofonije 150 događanja u 11 hrvatskih gradova

Mjesec ožujak već je tradicionalno u Hrvatskoj ‘obojen’ Frankofonijom koja će ove godine ponuditi bogat program s ukupno 150 događanja u 11 gradova diljem Hrvatske koji su pripremila veleposlanstva frankofonskih zemalja i članica Frankofonije prisutnih u Hrvatskoj, pet Francuskih alijansi i mnoge hrvatske udruge.

Pierre Guitard, mladi umjetnik dobitnik prve nagrade na Festival de la chanson Granby 2017., izvest će u pratnji četvero glazbenika svoje skladbe country-folk i rock-alternativnih tonova. Menoncle Jason će pak sa svoja dva glazbenika u «Western» ozračju skicirati portret daleke Akadije. Francuske alijanse organiziraju turneju rock-grupe Jall aux Yeux čiji su tekstovi na francuskome jeziku ispunjeni referencama na umjetničke figure poput Djanga Reinhardta, Alberta Camusa i mnogih drugih. Mađarski kulturni institut nudi koncert Görög Sisters, klavirskoga dua koji izvodi francuske i mađarske skladatelje.

Poezija u srcu Frankofonije ove će godine imati istaknuto mjesto na festivalu Goranovo proljeće koje će ugostiti pet frankofonskih pjesnika, a to su Laurence Vielle (Belgija), Florence Pazzottu, Lou Raoul i Jean-Pascal Dubost (Francuska) i Baptiste Gaillard (Švicarska).

Večeri frankofonskoga filma u kinu Tuškancu od 25. do 27. ožujka…

Cijeli članak možete pročitati na: politikaplus.com

Foto: Pixabay