Apolitični

Ovo su mjesta u Dalmaciji na koja se turisti često žale…

‘Žnjan je pun smeća, kvartovi su ruglo‘, ‘Hrvati su jako neuredni…‘, ‘Dubrovnik nije ništa posebno…‘

Nekima raj, drugima kraj (guštanju na odmoru) Hrvatska, kao i svaka druga zemlja izaziva oprečna mišljenja kad je riječ o definiciji kvalitete neke destinacije. Na forumima, blogovima o putovanjima i turističkim portalima vode se brojne polemike o Lijepoj Našoj, piše Pun kufer.

I dok je nekima naša mala zemlja za veliki odmor neotkrivena senzacija koja osim dugačke obale koju razigravaju čisto more i brojni otoci nudi prijateljske cijene, finu hranu i vino – drugi Hrvatskoj predbacuju da je razvikana. 

Split

Turistima se sviđa splitska arhitektura, ali kažu da je u njoj nemoguće uživati zbog ogromnih gužvi. Žale se i na hirovitu vožnju autobusa bez reda i pravila, kao i neljubazne ugostitelje.

Što se tiče Splita turiste se žale i na smeće na Žnjanu i drugim gradskim lokacijama, kao i druge plaže koje nisu uređene ili se pak koristi neprikladan pijesak koji brzo zamuti vodu. Iako turisti hvale centar grada, za udaljenije kvartove kažu da su ruglo grada. Turisti navode i da se u gradu nema što raditi kad je kiša, a kritiziraju da je i nemoguće naći parking. 

– Hrvati jedu sendviče, a onda ambalažu samo ispuste na cestu, nisu uredni – jedan je od komentara.

Hvar

„Lijepi otok na kojem ljudi nisu najljubazniji, a plaže su pune ježeva i oštrih stijena“, smatraju strani turisti koji su očekivali pješčane uvale, pretpostavljamo bez ikakvih morskih stanovnika. Posjetitelji iz Hrvatske se pak žale na visoke cijene hrane i pića, kao i apartmana koji ne vrijede novce koji se za njih traže. Jedna od kritika je išla i na račun biciklističkih staza koje na dobrom dijelu otoka nisu zadovoljiLe očekivanja.

Dubrovnik

Jedan od turista koji je nedavno posjetio Dubrovnik smatra kako je gubitak vremena i novca posjetiti mjesto u kojem je za sve što vrijedi potreban brod kojim ćete doći do mirnih uvala i otoka. Dubrovnik je na meti kritika i zbog velikih gužvi usred sezone zbog kojih se „putovanje svodi na čekanje u redu“. 

Drugi navode i da im Dubrovnik “nije bio ništa posebno”. 

Cijeli članak i pritužbe za druga mjesta možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay