Apolitični

Ovo su automobili koji se najmanje kvare, neke marke će vas iznenaditi

U najmanjoj gradskoj klasi najbolji je Suzuki Ignis, u B-segmentu Audi A1, Mini i električni BMW i3, a u kompaktnoj klasi najviše poziva službi pomoći na cesti stiglo je, iznenađujuće, od vlasnika Toyote C-HR

Njemački autoklub (ADAC) svake godine objavljuje statistiku odrađenih intervencija za prošlu godinu na automobilima koji su stari od tri do deset godina, a ovo su najčešći kvarovi i automobili za 2022. godinu.

U najmanjoj klasi gradskih automobila A-segmenta najmanje kvarova u četiri godine koliko je na tržištu imao je Suzuki Ignis. Slijedi Toyota Aygo, koja je godinama bila najbolja u ovom segmentu i Suzuki Swift. Solidne rezultate imaju i trojčeki iz VW grupe VW Up!, Seat Mii i Škoda Citigo.

U A segmentu najviše prijavljenih kvarova i poziva pomoći na cesti imao je Smart ForFour. U B segmentu i B-SUV segmentu najmanje kvarova imali su Audi A1, Mini, Suzuki Vitara, Suzuki Swift te električni BMW i3. Najviše poziva upućenih službi pomoći na cesti stiglo je od vozača Opel Merive, Ford Pume, Opel Mokke i Renault Clija.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Milan Masnikosa