Apolitični

Ovo je top deset najutjecajnijih kreatora na društvenim mrežama u 2023.

Forbes je predstavio listu 50 najutjecajnijih kreatora koje ukupno prati 2,6 milijardi kreatora i koji su u ovoj godini zaradili vrtoglavih 700 milijuna dolara

Top 10

Kako je za Forbes kazala šefica za inovaciju u grupi Omnicom PR, Erin Lanuti, publika više vjeruje influencerima nego reklamama zbog čega neki uspijevaju rasprodati proizvod u svega par minuta. Najuspješniji kreatori rangirani su prema njihovom zaradi, poduzetničkim aktivnostima i omjeru pratitelja i angažmana na njihovim profilima. Uzevši u obzir te kriterije, najuspješniji je Jimmy Donaldson ili MrBeast koji je zaradio izvrsnih 82 milijuna dolara od svojih 312 milijuna pratitelja.

Olajide Olatunji, poznatiji kao KSI, drži drugo mjesto sa zaradom od 24 milijuna dolara, 112 milijuna pratitelja i ukupnom stopom angažmana od 6,5 posto, dok je Jake Paul na trećem mjestu sa zaradom od 34 milijuna dolara, 66 milijuna pratitelja i stopom angažmana od 1,6 posto. Rhett & Link su na četvrtom mjesto, a Charlie D’Amelio na petom. Logan Paul je zauzeo šesto mjesto, a slijede ga Elliot Tebele (poznat i kao F*ckJerry) na sedmom mjestu, Emma Chamberlain na osmom i komičar Matt Rife na devetom mjestu. Bivši Viner Brent Rivera na desetoj je poziciji s angažmanom od 11,25 posto. Utjecajni igrači u svijetu društvenih platformi sa svojom golemom bazom obožavatelja oblikuju svijet medija, marketinga, zabave, ali i društveni ukus.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay