Apolitični

Ovo je pet spektakularnih predstava koje su vratile publiku u domaća kazališta

Krenula je utrka za novi Zlatni Studio, a glasanje za ovu prestižnu, sedmu po redu medijsku nagradu nosi i neke novosti.

Naš Tomislav Čadež predstavlja vam pet najboljih predstava nominiranih za Zlatni Studio!

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

A. P. Čehov

“Višnjik”

Dočekali smo napokon Čehova koji je koliko tužan, toliko i smiješan. Čehov u “Višnjiku” donosi društvo koje se raspada u svojoj naivnosti i bahatosti. Staro odumire, a novo nikako da se rodi. 

Mate Matišić

“Moji tužni monstrumi”

Trodijelna, zapravo komorna predstava, suigra stvarnosti i iluzije, privida koji postaje upozoravajuće istinit. Matišić postavlja vlastiti alter ego kao dramski lik, ukazujući na taj način koliko je naš doživljaj zbilje i krhak i proizvoljan.

William Shakespeare

“San ivanjske noći”

Ansambl predstava za široku publiku, u novom prijevodu Željke Udovičić Pleštine, donosi čistu energiju i lakoću igre, koja jest, naravno, hinjena.

Voltaire

“Candide”

Raskošna predstava s nevelikim ansamblom, ali izvanrednim dramaturškim i režijskim rješenjima, koja satiričan filozofski roman otprije gotovo tristo godina iznosi kao aktualnu zbilju. Voltaire kudi zatucanost i lažni optimizam, a ovdje se njegove žaoke zabadaju u naše suvremenike, koliko i u one neposredno iz radnje.

Tomislav Šoban

“Zbilja”

Ova komorna duodrama nastala je kao plod suradnje dvoje glumaca u potrazi za redateljem. Nina Violić i Livio Badurina pronašli su u Šobanu inteligentnog promatrača, koji je njihove želje pretvorio u stvarnost. 

Cijeli članak i više o predstavama možete pročitati na: jutarnji.hr

Image by wirestock on Freepik