Apolitični

Ovo je novi VW ID. Buzz, električni Bulli modernog vremena

Volkswagen je večeras nakon nekoliko teasera i informacija koje je posljednjih mjeseci povremeno puštao u “eter” svečano predstavio spiritualnog nasljednika kultnog kombija T1 “Bullija” koji se proizvodio od 1949. do 1967. godine.

Novi model s duljinom od 4,71 metara najveći je model temeljen na modularnoj platformi MEB za električne modele VW Grupe, a s gotovo 1,94 metra visine je i najmanje aerodinamičan. Premda cW iznosi 0,285 velika frontalna površina po uzoru na legendarni original svakako nije najbolji borac s otporom vjetra.

Ovisno o položaju stražnjeg sjedala, prtljažnik može primiti do 1121 litara prtljage (utovaren do gornjeg ruba naslona). Ako preklopite stražnja sjedala, možete spremiti čak 2205 litara. Ravna površina za utovar može se postići opcionalnom policom.

Zanimljivi tehnički dodaci su Car2X sustav za upozoravanje na praćenje vozila, automatska promjena trake na autocesti i automatizirano parkiranje.

Osnovna oprema zove se Soul, a moguće su razne varijante vanjskog izgleda s ukupno jedanaest boja, uključujući četiri dvobojne boje.

Narudžbe su otvorene od svibnja, lansiranje modela na tržište očekuje se u jesen, a cijene zasad nisu poznate.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: jutarnji.hr

Foto: VW