Apolitični

OVO JE 10 NAJSRETNIJIH ZEMALJA U 2021. GODINI

Ujedinjeni narodi već osam godina na temlju raznih parametara rangiraju najsretnije zemlje na svijetu i objavljuju izvješće World Happiness Report. Osim uobičajenih kriterija, u ovogodišnjem istraživanju usredotočili su se i na učinke COVID-19 na strukturu i kvalitetu života ljudi, kako su se vlade diljem svijeta nosile s pandemijom te na kraju, kako je povjerenje građana u vladu utjecalo na njihov stupanj sreće.

U istraživanju je sudjelovalo 149 zemalja, a stanovnici su samostalno određivali stupanj vlastite sreće. Kako izgleda ovogodišnja lista 10 najsretnijih zemalja na svijetu, doznajte u nastavku.

10. AUSTRIJA

Budući da je glavni grad Beč zadržao titulu najživljeg grada na svijetu u posljednjih nekoliko godina, nije čudno što se Austrija našla tako visoko na ljestvici.

9. NOVI ZELAND

Novi Zeland je jedina neeuropska zemlja koja je ušla među Top 10.

8. NORVEŠKA

Norveška se posljednji put našla na prvom mjestu ove liste 2017. godine i od tada se spušta prema dolje.

7. NJEMAČKA

Njemačka je u godinu dana preskočila 10 mjesta i tako se našla među Top 10 najsretnijih zemalja.

6. ŠVEDSKA

Iako je na ovogodišnjoj ljestvici rangirana niže nego proteklih godina, Švedska je još uvijek jedna od najboljih država na svijetu za život.

5. NIZOZEMSKA

Nizozemska je zemlja koja je, pogotovo u ovim krajevima, sinonim za sreću. Njihova djeca smatraju se najsretnijima na svijetu.

4. ŠVICARSKA

Švicarci su jako uključeni u odlučivanje, a čini se da je to izravno povezano s njihovom razinom sreće i zadovoljstva.

3. DANSKA

Životna očekivanja, standard građana, obrazovanje, kultura i dobre plaće, Danska je oduvijek bila na glasu kao dobra zemlja za život.

2. ISLAND

Island svojim stanovnicima pruža očito i više nego dovoljno.

1. FINSKA

Već četvrtu godinu zaredom Finska je na samom vrhu liste najsretnijih zemalja na svijetu pa možemo zaključiti da su Finci stvarno otkrili tajnu sreće… …5 savjeta za bolje raspoloženje koje smo posudili od Finske pronađite ovdje.

Cijeli članak i detaljnije opise možete pročitati na: journal.hr

Foto: Pixabay