Apolitični

Ova remek-djela u pijesku obišla su svijet, a to je samo dio ljetne priče u Opuzenu

U Opuzenu, koji se na pola puta između Splita i Dubrovnika smjestio u neretvanskoj dolini, nedavno je završio sedmi po redu Art festival Zen Opuzen, festival kulture koji je domaćin je mnogobrojnim našim i stranim umjetnicima. Sa sprejevima i kistovima u rukama oni su i ove godine radili ono što ih veseli i ispunjava – fasade kuća, napuštenih objekata i zidova pretvorili su u trajni display grada koji će poželjeti dobrodošlicu svakom posjetitelju! 

Za poduži put do juga lijepe naše, motivaciju možeš pronaći u fenomenalnim pješčanim ‘mandalama’ osječkog umjetnika Nikole Fallera koje su  obišle svijet. Posebnost ovih preciznih geometrijskih oblika, napravljenim tek rašljama u pješčanim nanosima na ušću Neretve, upravo je njihova nestalnost i kratki životni vijek – već pojavom prve plime odnosi ih more. 

Nikola, koji surađuje sa svojom udrugom ‘’Slama land Art’’, ima svjetsku reputaciju a o njegovim rukotvorninama koje godinama izrađuje u sklopu  Art festivala Zen Opuzen rado izvještavaju svjetski mediji poput CNN-a i BBC-ja. 

Cijeli članak i fotografije iz Opuzena možete pronaći na: miss7.24sata.hr

Foto: FACEBOOK. Predivne pješčane ‘mandale’ umjetnika Nikole Fallera