Apolitični

Otvoreno 11. Gatsko kulturno ljeto

U kasnim večernjim satima 30. srpnja otvoreno je 11. Gatsko kulturno ljeto, piše portal Dalmacija News.

Organizatori su članovi KUU Mosor Gata, a publika je iz cijele Dalmacije, a i šire. Trpimir Jurkić, ravnatelj drame splitskog HNK.a, inače gatski dugogodišnji prijatelj, otvorio je kazališnu pozornicu lijepim osvrtom na entuzijazam volontera i svih prisutnih. Jer, trebalo je doći u Skočibe, skriveni, mistični zaseok u vrletima Mosora.
Večer je uveličala prisutnost mnogih dragih ljudi i članova publike koji redovito obilaze Dane Ive Marjanovića. Dolazak Bojana Glavaševića svakako je uveličao ionako posebnu večer posvećenu njegovom ocu Siniši Glavaševiću.

Gatsko kulturno ljeto

Mladi perspektivni glumac Pere Eranović je izveo Priče iz Vukovara, svoj diplomski rad, a publika je posvećeno slušala svaku riječ.
Obraćanje dogradonačelnika grada Omiša Ive Tomasovića pozitivno se uklopilo u domaću atmosferu srca Poljica. Arsen Bauk, Ante Markičević i već spomenuti, samo su mali dio poznate javnosti koji su uživali u Gatima u hladovini mnogih sjećanja i davnih razgovora. U sklopu programa nastupili su i Pučki pivači Pokornik.