Apolitični

Otvorenje izložbe Portreti jazz i blues glazbenika

Dođite na otvorenje izložbe fotografija Davora Hrvoja – Portreti jazz i blues glazbenika u srijedu, 27. srpnja s početkom u 11 sati u Maloj dvorani HNK-a Zadar. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Izložba će biti podijeljena u dvije cjeline. Prva cjelina donosi portrete Boška Petrovića, u povodu 5. godišnjice smrti najvažnijeg glazbenika u povijesti hrvatskog jazza, a druga portrete slavnih jazz glazbenika među kojima su dr. Lonnie Smith, Sonny Rollins, Kurt Elling, Dianne Reeves, Chick Corea, Charles Lloyd, Billy Cobham, Hiromi i Dee Dee Bridgewater.

PORTRETI JAZZ I BLUES GLAZBENIKA  – na izložbi će biti izložena i fotografija Freda Wesleyja, jednog od najpoznatijih jazz i funk trombonista, poznatog po svojoj suradnji s legendarnim Jamesom Brownom.

PORTRETI JAZZ I BLUES GLAZBENIKA

Upravo Fredu Wesleyju i njegovom sastavu THE NEW JBs pripala je čast otvoriti ZADAR JAZZ & BLUES festival u srijedu, 27. srpnja u jedinstvenom prostoru Muzeja antičkog stakla s početkom u 21:30. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70,00 kuna na blagajni HNK Zadar (11 – 13 h, 19 – 21) i pola sata prije početka koncerta na ulazu u Muzej antičkog stakla.

Podsjetimo se ukratko,
Srijeda, 27. 7., Muzej antičkog stakla 21:30
FRED WESLEY & THE NEW JBs (USA)
Fred Wesley je jedan od najpoznatijih jazz i funk trombonista, jedinstvena je pojava na američkoj glazbenoj sceni. Publici je najpoznatiji po svojoj suradnji s legendarnim Jamesom Brownom. Od 1968. do 1975. bio je muzički direktor, trombonist, skladatelj i aranžer u Brownovom sastavu JBs s kojim je u velikoj mjeri utjecao na razvoj suvremene popularne glazbe.
Tijekom svoje četrdesetogodišnje karijere Fred Wesley je kao instrumentalist, aranžer i producent surađivao s nizom svjetski poznatih glazbenika među kojima su Ray Charles, Lionel Hampton, Randy Crawford, New York Voices, Van Morrison i mnogi drugi.

Četvrtak, 28.7., Muzej antičkog stakla 21:30
SASKIA LAROO PROJECT (USA-NL)
Saskia Laroo je poznata nizozemska jazz trubačica sa svjetskom karijerom. Gotovo da i nema jazz festivala u svijetu gdje nije nastupala. Oduševljeni njenim nastupom američki su je jazz kritičari proglasili Lady Miles Davis of Europe.
Glazba koju izvodi sa svojim bandom je izuzetna kombinaciju jazza kojeg uspješno mixa s raznim glazbenim utjecajima i žanrovima poput funka, soula, reggae.
Zabava, ples i sjajan koncert su zagarantirani.
www.saskialaroo.com

Petak, 29.7., Muzej antičkog stakla 21:30
NO BS! BRASS BAND (USA)
NO BS! Brass Band iz Richmonda u Virginiji, SAD slovi kao band pozitivne energije uz nekontrolirani spontani ples. Njihova glazba istražuje neotkrivena područja unoseći duh New Orleansa u izvorni East Coast moderni funk, dok također neustrašivo kombiniraju s elementima Jamesa Browna, Johna Coltranea, Michaela Jacksona i Led Zeppelina.
Band čini 11 akademskih glazbenika na čelu s osnivačima Reggijem Paceom i Lanceom Koehlerom. Pri sastavljanju kompozicija i aranžmana želja je banda pružiti publici čvrsto, jedinstveno, stvarno i moćno iskustvo. Podsjećajući na New Orleans s vlastitim sirovim zvukom, njihova glazba je prava definicija Richmond sounda.

Organizatori festivala: HNK Zadar i Turistička zajednica grada Zadra pozivaju na događaje koje ćete dugo pamtiti.