Apolitični

Otvorenje izložbe Lupinizam u Gradskoj loži

Izložba Lupinizam Stephana Lupina svečano će se otvoriti 2. rujna u prostorima zadarske Gradske lože u organizaciji Narodnog muzeja Zadar i Grada Zadra.

Nakon predstavljanja izložbe Lupinizam u Foto klubu Split u sklopu 62. Splitskog ljeta, fotograf i umjetnik Stephan Lupino svojoj će se publici predstaviti u Gradskoj loži grada Zadra. Svečano otvorenje izložbe započet će u 21 sat, a izložba će se moći pogledati mjesec dana, sve do 2. listopada.

Umjetnik svjetskog glasa, poznat po osebujnom i originalnom izričaju moderne umjetnosti koja se zrcali u brojnim fotografijama, slikama i skulpturama svoju publiku osvojio je iskrenom emocijom i senzualnošću koja se razlikovala od faze do faze, ali je uvijek prenosila autentičnu energiju ovog zanimljivog umjetnika.

Povodom zadarske izložbe Lupino će predstaviti neke od svojih posljednjih radova među kojima će se naći desetak skulptura, isto toliko fotografija te pet umjetničkih slika. Zanimljivo je da je izložba humanitarnog karaktera, pa će se novac prikupljen od prodaje eksponata dodijeliti Ligi za borbu protiv raka.

Lupinizam by Stephan Lupino

Radovi Stephana Lupina rijetko kojeg promatrača ostavljaju ravnodušnim. Bilo da se radi o fotografiji muških i ženskih tijela i lica ili o skulpturama koje se samo na prvi trenutak mogu učiniti masivnim produktima nastalim iz kovanog željeza, Lupinovi radovi odišu osebujnom energijom te nepovratno traže emociju i konkretan stav.

Dugogodišnja karijera, brojna mjesta boravišta i druženja s različitim umjetnicima na umjetnika Stephana Lupino i njegove radove sigurno su vršili pozivan utjecaj, ali ono što je neizbježno napomenuti jest da je umjetnost Stephana Lupina po zaraznoj energiji poznata i prepoznatljiva u svijetu umjetnosti, a osjećaj nevine iskrenosti autora beskompromisno se projektira u oku i mislima promatrača.

Bilo da ste ljubitelj radova fotografa i umjetnika Stephana Lupina ili ćete to tek postati, svakako posjetite ovu zanimljivu izložbu humanitarnog karaktera i provjerite energiju i emociju koju ovaj zanimljivi umjetnik pruža svojoj publici.