Apolitični

Otvoreni su stadioni u Kataru. Izgledaju spektakularno

U KATARU se ovih dana igrao FIFA-in Arapski kup za koji se koristi šest od osam stadiona na kojima će se za malo manje od godinu dana igrati Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Odigrane su polufinalne utakmice u kojima je Alžir s 2:1 izbacio domaćina Katar, a Tunis je s 1:0 bio bolji od Egipta, s time da su obje utakmice riješene duboko u sudačkoj nadoknadi.

Alžir i Katar igrali su na prekrasnom stadionu Al Thumama, jednom od četiri koji se nalaze u glavnom gradu Dohi. Al Thumama može primiti 40.000 gledatelja, a nakon Svjetskog prvenstva s njega će biti uklonjeno pola sjedalica koje će biti donirane drugim zemljama.

Tunis i Egipat igrali su na nevjerojatnom stadionu naziva Stadium 974 koji simbolizira pozivni broj za Katar, ali i broj kontejnera od kojih je izgrađen. Bit će to prvi potpuno montažni stadion u povijesti Svjetskih prvenstava koji će nakon turnira biti potpuno rastavljen te doniran nekoj od afričkih zemalja. Stadium 974 nalazi se uz more na umjetno isušenom tlu, a sastavljen je od korištenih brodskih kontejnera, što simbolizira orijentaciju Katara prema pomorskoj trgovini.

Arapski kup igrao se još na stadionima Education City, Al Janoub i Al Rayyan.

Cijeli članak i fotografije stadiona možete pronaći na: index.hr

Foto: Pixabay