Apolitični

Otvoreni atelijer sjajnog kipara Andrije Krstulovića

Dan otvorenog atelijera Andrije Krstulovića održat će se ovog četvrtka 21. svibnja od 18:30-21:00 sati. Kustosice splitske Galerije umjetnina Marta Horvat i Petra Mandac sa zadovoljstvom vas pozivaju na ovaj rijetki kulturni događaj – Otvoreni atelijer – u Splitu u ulici Gospinica 30c, u kojem su smještene skulpture koje je splitski kipar radio tijekom svoje izuzetno radišne i bogate karijere. U njegovom radu prisutni su reljefi, portreti, aktovi, animalističke skulpture, kao i neke posebne skice za javne skulpture poput Pravde, Pozdrava suncu, Spomenika palom pomorcu itd.
Kritika njegovog kiparstva vrhunska je, ističu stručnjaci, te dodaju kako Krstulović svojim uradcima pokazuje odlično zapažanje, posebnu vještinu klesanja te inspiraciju s uzorcima antike, Dalmatinske zagore koje su mu poslužile kao nepresušan izvor motiva i tema.
Podsjetimo se ukratko. Splitski kipar Andrija Krstulović dobitnik je, između ostalih, i nagrade grada Splita za životno djelo utkano umjetničkim i pedagoškim doprinosom kulturnom životu grada podno Marjana. Inače je malo za života izlagao, a prije 13 godina imao je retrospektivnu izložbu u palači Milesi koju je priredila upravo Galerija umjetnina Split koja je domaćin i ovog najavljenog kulturnog druženja u četvrtak u predvečernjim satima.
Svi ste dobro došli na dan otvorenog atelijera Andrije Krstulovića.

Više na: www.larineprice.com

D. Šabić, mag. nov.