Apolitični

Otvorene prijave za Škraping Tkon – otok Pašman 2016.

Tek što je godina privedena kraju, a već se razmišlja temeljito i kvalitetno o ovogodišnjoj Škraping utrci na Tkonu koja je na poseban način proslavila ovaj dio Jadrana. Krenulo je i s prijavama za 11. izdanje međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping koje su službeno otvorene, te se u prvom danu prijavilo čak 60 natjecatelja iz 4 zemlje. Škraping utrka će se održati u subotu, 5. ožujka 2016. godine u Tkonu na otoku Pašmanu dok će Škraping tjedan početi već u nedjelju, 28. veljače 2016. godine s eko-akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana.
Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping tjednu također smo pripremili kulturno i gastronomski bogat sadržaj, od predavanja i izložbe brodoloma galije kod otočića Gnalića, radionica za djecu i predstave u režiji kazališta Kerempuh, pa do tradicionalnog Sajma otočnih proizvoda s preko 40 izlagača sa skoro svih jadranskih otoka koji će ove godine ugostiti i nekoliko izlagača sa Sicilije sa svojim autohtonim proizvodima, potvrđuju organizatori iz Škraping Teama.
Naravno, dan poslije Škrapinga, u nedjelju, 6. ožujka bit će održan Škrapić – mali Škraping za djecu u organizaciji DV „Ćok”iz Tkona.
Prijave će biti otvorene do petka, 26. veljače 2016. godine do 12 h ili ranije u slučaju da se prijavi maksimalan broj natjecatelja.
Organizatori Škraping Team u kojem su JKU Prvenj, Općina Tkon i TZ Tkona pozivaju zainteresirane, posebno ljubitelje prirode, mora i zdravog načina života da im se pridruže.

Više u kategoriji: Hobi; Zdravlje
Izvor i foto: Škraping Team/Dino Smoljan/
D. Šabić, mag. nov.